Celozrnná nelúpaná ryža s príjemnou orieškovou chuťou pre spestrenie každého jedla.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Červená ryža je typická svojou pevnou šupkou. Vďaka nej má aj po uvarení ľahko chrumkavú konzistenciu. Jedná sa teda o ryžu nelúpanú. Znamená to, že nebola zbavená šupky a následne brúsená a leštená. Šupka zaistí, že aj pri prevarení či prepečení si zachováva svoju pevnosť. Po uvarení má sladkú orechovú vôňu a môžete ju pokojne uvariť aj deň dopredu.
Ryža červená *. Môže obsahovať stopy lepku. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 1528 kJ/360 kcal, Tuky 2,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 75 g z toho cukry 0,1 g, Vláknina 2,7 g, Bielkoviny 7,4 g, Soľ 0,02 g.
Príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom. Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle. Vyprážaná ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešaná vajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť. Ryžový šalát - ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa fantázie s rôznymi ingredienciami, my odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, osmaženú cibuľku a šampiňóny, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja. Sladké i slané nákypy - aj keď má zvláštnu farbu, môžete ju rovnako ako bielu ryžu použiť aj do nákypov.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Ryžu prepláchnite a varte v dvojnásobnom množstve vody 30-40 minút.
Balenie obsahuje 500 g.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.