Ryža v biokvalite s jemnou prirodzenou vôňou kvetín. Tradičná súčasť ázijskej kuchyne.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Jazmínová ryža pochádza pôvodne zo severu Thajska. Dnes sa ale pestuje aj v Laose, Vietname a dokonca v Taliansku. Svoje meno získala kvôli svojej kvetinovej vôni, ktorá niekomu pripomína jazmín a kvôli svojej bielej farbe. Táto špecifická vôňa sa u ryže vytvára prirodzene.
Ryža jazmínová*. *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota 1 510 kJ / 361 kcal | |
Tuky: | 0,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 78,0 g |
z toho cukry: | 0,3 g |
Vláknina: | 1,4 g |
Bielkoviny: | 7,4 g |
Soľ: | 0,02 g |
Príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k omáčkam. Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle. Smažená ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané vajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť. Nákyp - do vymasteného pekáča vrstvíme nastrúhané jablká striedavo s uvarenou ryžou, vrstvy posypávame tiež orechmi, škoricou a prípadne cukrom, krátko zapečieme v rúre.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Ryžu prepláchnite a varte v dvojnásobnom množstve vody 20 minút.
Balenie obsahuje 500 gramov.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.