Celozrnná nelúpaná ryža s príjemnou orieškovou chuťou pre spestrenie každého jedla.
Na sklade viac ako 5 kusov V utorok 2. 4. odosielame, u vás v stredu 3. 4.
Červená ryža je typická svojou pevnou šupkou. Vďaka nej má aj po uvarení ľahko chrumkavú konzistenciu. Jedná sa teda o ryžu nelúpanú. Znamená to, že nebola zbavená šupky a následne brúsená a leštená. Šupka zaistí, že aj pri prevarení či prepečení si zachováva svoju pevnosť. Po uvarení má sladkú orechovú vôňu a môžete ju pokojne uvariť aj deň dopredu.
Ryža červená *. Môže obsahovať stopy lepku. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 1528 kJ/360 kcal, Tuky 2,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 75 g z toho cukry 0,1 g, Vláknina 2,7 g, Bielkoviny 7,4 g, Soľ 0,02 g.
Príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom. Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle. Vyprážaná ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešaná vajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť. Ryžový šalát - ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa fantázie s rôznymi ingredienciami, my odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, osmaženú cibuľku a šampiňóny, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja. Sladké i slané nákypy - aj keď má zvláštnu farbu, môžete ju rovnako ako bielu ryžu použiť aj do nákypov.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Ryžu prepláchnite a varte v dvojnásobnom množstve vody 30-40 minút.
Balenie obsahuje 500 g.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.