MojaLekáreň.sk

Bulgur

Bulgur najčastejšie vzniká namočením, prevarením, usušením a nakoniec podrtením zŕn tvrdých odrôd pšenice. Vďaka namáčaniu dôjde k aktivácii enzýmov a čiastočnej premene škrobov na jednoduché cukry. Vďaka predvareniu sa potom už bulgur ľahko pripravuje a jeho možné použiť ako prílohu, do šalátov, zavárku do polievok, namiesto ryže do rizota apod. Bulgur je možné vyrobiť aj zo špaldy, jačmeňa alebo pohánky. Obsahuje mnoho viac živín než rafinované pšeničné produkty. Je významným zdrojom vlákniny, horčíka, železa, kyseliny listovej a mangánu.

Zvolenému filtru nezodpovedá žiadny tovar

Zrušiť filter

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.