Prírodné emulgátor, vďaka ktorému bude vaše domáce pečivo krehkejšie a dlhšie vydržia čerstvé. Xantanová guma je alternatívou za menej zdravý lepok.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Xantanová gumu nájdete v mnohých potravinách pod označením E415. Toto "éčko" funguje ako emulgátor a stabilizátor a predlžuje trvanlivosť pečiva. Dobre viaže vodu a pečivo s prídavkom xantanová gumy čiže xantán sa menej drobí, lepšie držia tvar a vydrží dlhšie vláčne.
Xantán možno použiť ako náhradu lepku. Pridáva sa priamo do múky a možno ho použiť pre všetky druhy cesta, nielen kysnutého, ale aj treného, piškótového či lineckého. Xantán možno použiť nielen pri pečení, ale aj pri výrobe domácej šunky, zmrzliny, mäsových štiav a omáčok, alebo pri výrobe domácej kozmetiky, skrátka všade tam, kde potrebujete získať "gumovitú" konzistenciu.
Dávkovanie pri bezlepkovom pečenia je 1-2 g xantanová gumy na 1 kg suchých zložiek použitých pri príprave cesta. Môže sa používať aj pri pečení v domácej pekárni.
Získava sa fermentáciou sacharidov za pomoci baktérie Xanthomonas campestris. hydrokoloidných, takže na seba dobre viaže vodu a tým zlepšuje kvalitu cesta.
"Keď som zistila, čo to je xantanová guma a ako ju používať, bola som nadšená. Môj syn je celiatikov a zháňať bezlepkové pečivo alebo zmesi na pečenie nie je ľahké, obzvlášť, keď bývate na dedine a máte obmedzené možnosti. A táto Wolfberry je fakt v supr kvalite. "
Nutričné hodnoty v 100 g: Energia: 1223 kJ / 292 kcal; Bielkoviny: 7 g; Tuky: 0g; Sacharidy: 73 g
Čína.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.