3 za cenu 2
Prírodné emulgátor, vďaka ktorému bude vaše domáce pečivo krehkejšie a dlhšie vydržia čerstvé. Xantanová guma je alternatívou za menej zdravý lepok.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás v pondelok 14. 10.
Xantanová gumu nájdete v mnohých potravinách pod označením E415. Toto "éčko" funguje ako emulgátor a stabilizátor a predlžuje trvanlivosť pečiva. Dobre viaže vodu a pečivo s prídavkom xantanová gumy čiže xantán sa menej drobí, lepšie držia tvar a vydrží dlhšie vláčne.
Xantán možno použiť ako náhradu lepku. Pridáva sa priamo do múky a možno ho použiť pre všetky druhy cesta, nielen kysnutého, ale aj treného, piškótového či lineckého. Xantán možno použiť nielen pri pečení, ale aj pri výrobe domácej šunky, zmrzliny, mäsových štiav a omáčok, alebo pri výrobe domácej kozmetiky, skrátka všade tam, kde potrebujete získať "gumovitú" konzistenciu.
Dávkovanie pri bezlepkovom pečenia je 1-2 g xantanová gumy na 1 kg suchých zložiek použitých pri príprave cesta. Môže sa používať aj pri pečení v domácej pekárni.
Získava sa fermentáciou sacharidov za pomoci baktérie Xanthomonas campestris. hydrokoloidných, takže na seba dobre viaže vodu a tým zlepšuje kvalitu cesta.
"Keď som zistila, čo to je xantanová guma a ako ju používať, bola som nadšená. Môj syn je celiatikov a zháňať bezlepkové pečivo alebo zmesi na pečenie nie je ľahké, obzvlášť, keď bývate na dedine a máte obmedzené možnosti. A táto Wolfberry je fakt v supr kvalite. "
Nutričné hodnoty v 100 g: Energia: 1223 kJ / 292 kcal; Bielkoviny: 7 g; Tuky: 0g; Sacharidy: 73 g
Čína.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.