Vyrába sa z koreňa kríkov manioku. Je významným zdrojom karbohydrátov s nízkym obsahom cholesterolu. Univerzálna kuchynská prísada.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Tapiokovú múku môžete použiť ako univerzálnu kuchynskú prísadu. Ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a dusených jedál, k príprave krémov, pri pečení múčnikov a dezertov alebo na výrobu výborného pudingu. Ideálna je tiež ako náhrada želatíny či ryže.
Rovnako ako v našich krajinách používame pri varení zemiakový alebo kukuričný škrob, tak siahajú Juhoameričania a Aziati po tapioke. Na rozdiel od tunajších škrobov vyniká tapioka svojím univerzálnym využitím. Nepatrí k strukovinám ani obilninám a neobsahuje teda lepok či iné alergény. Je vyhľadávaná pri bezlepkovej, bezlaktózovej, Paleo alebo nízkocholesterolovej diéte. Je však nevhodná pri nízkosacharidovej diéte - obsahuje totiž toľko komplexných sacharidov ako zemiaky. Ak sa zaujímate o zdravú výživu, potom by tapioka rozhodne nemala uniknúť vašej pozornosti.
Energetická hodnota: 1485 kJ/350 kcal; Tuky: 0,5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 86 g; z toho cukry: 0,5 g; Vláknina: 0,9 g; Bielkoviny: 0,5 g; Soľ: 0,1 g.
100% škrob z hľúz kríka manioku.
Thajsko.
Skladujte v suchu.
400 g
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.