Kypriaci prášok do pečiva je bezlepková a bezfosfátová prímes, používaná úplne rovnako ako bežný kypriaci prášok k zväčšeniu objemu pečiva.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra
Kypriaci prášok je suchý chemický prášok do pečiva používaný k zväčšeniu objemu a odľahčeniu textúry pečiva. Funguje na princípe uvoľňovania oxidu uhličitého do cesta acidobázickou reakciou. Tým vznikajú bublinky, ktoré cesto nakyprujú. BIO kypriaci prášok je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorom kyslosti je vínny kameň čiže vínan draselný, kypriacou látkou jedlá sóda čiže hydrogénuhličitan sodný. Po kypriacom prášku siahneme v prípadoch, keď nechceme v pečive nežiaducu príchuť fermentačných produktov kvasiniek z droždia.
Použijeme ho rovnakým spôsobom ako bežný kypriaci prášok. Na 500 g sypkých surovín pridáme 3 lyžičky (17 g) prášku. Ak nahrádzame týmto práškom bežný kypriaci prášok v sáčku, potom tri lyžičky tohto prášku zodpovedajú 1 sáčku bežného prášku do pečiva. Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má sklon začať kypriť už pri izbovej teplote. Preto odporúčame vkladať cesto do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní kypriaceho prášku. To sa týka najmä redších trených ciest.
Energia: 1004 kJ/253 kcal; Tuky: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 44 g - z toho cukry 0 g; Bielkoviny: 0 g; Soľ: 17,5 g.
BIO kukuričný škrob, regulátor kyslosti - prášok z vínneho kameňa (tartrát draselný) 27,4%, jedlá sóda (Hydrogénuhličitan sodný - E500).
Nemecko.
Skladujte vždy dobre uzatvorené na suchom mieste.
Balenie obsahuje 150 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.