DOPRAVA ZADARMO NAD 21 €
Prirodzene bezlepková pohánková múka je vhodná na pečenie i varenie. Má vysoké nutričné a dietetické hodnoty.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Pohánková múka sa vyrába zo zŕn Fagophyrum sp. Táto rastlina sa radí do čeľade rdesnovitých a hoci to nie je obilnina, býva medzi obilniny, vďaka svojim múčnym zrniečkam, radená. V súčasnosti dochádza po celom svete k veľkému rozvoju pri pestovaní pohánky, a to predovšetkým pre jej vysoké nutričné a dietetické hodnoty.
Pohánka je významným zdrojom vlákniny, minerálnych látok a vitamínov, z nich najmä vitamínov radu B a ďalej vitamínu E. Obsiahnutý rutín, ktorému sa hovorí aj vitamín P, napomáha okrem iného aj správnej funkcii kardiovaskulárneho systému. Účinky rutinu zvýšite, ak s ním budete zároveň konzumovať surové ovocie a zeleninu, ktoré obsahujú dostatočné množstvo vitamínu C.
Pohánková múka sa dá použiť ako pri pečení, tak pri varení. Pri zmiešaní s inou múkou krásne zvýrazní chuť pokrmov a pečiva. Pre tradičnú českú kuchyňu má ale jednu malú komplikáciu. Vďaka tomu, že v nej nie je obsiahnutý lepok, takže klasické české svadobné koláče z nej neurobíte. Túto malú nepríjemnosť môžete vyriešiť pridaním xantanovej gumy, ktorá pomáha zlepšovať nielen vlastnosti cesta, ale aj pečivo s ňou bude oveľa dlhšie krehké a bude vám pomalšie vysychať.
Energia: 1402 kJ/335 kcal; Bielkoviny: 13 g; Tuky: 3 g; Sacharidy: 61 g; Vláknina: 10 g; Voda: max. 13 g.
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002
Vápnik: 18 mg; Železo: 2,2 mg; Draslík: 347 mg; Sodík: 1 mg; Fosfor: 347 mg; Horčík: 231 mg; Vitamín B1: 0,1 mg; Vitamín B2: 0,43 mg; Vitamín B6: 0,21 mg; Vitamín E: 1,03 mg; Niacín: 7,02 mg.
Holandsko.
Prirodzene neobsahuje lepok, ale balenie môže obsahovať jeho stopové množstvo.
400 g
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.