Vyrábajú sa z koreňa kríkov manioku. Sú významným zdrojom karbohydrátov s nízkym obsahom cholesterolu. Ako závarka do polievok, kaší či dezertov.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Tapiokový perly môžete použiť ako zahusťovadlo do polievok, pripravíte z nich krém do ovocných koláčov alebo výborný prírodný puding. Receptov na tapiokový puding potom existuje celý rad. Dávajte ale pozor. Po vychladnutí tapiokový puding ešte zhustne, a preto ho nevarte príliš do tuha. Tapioku môžete tiež použiť aj namiesto ryže. Tak ako strukoviny ju pred varením namočte.
Rovnako ako Európania používajú pri varení zemiakový prípadne kukuričný škrob, tak siahajú Juhoameričania a Aziati po tapioke. Na rozdiel od tunajších škrobov vyniká tapioka svojím univerzálnym využitím. Nepatrí k obilninám ani strukovinám a neobsahuje teda lepok alebo iné alergény. Je však nevhodná pre nízkosacharidovú diétu - obsahuje totiž toľko komplexných sacharidov ako zemiaky. Je vyhľadávaná pri bezlepkovej, bezlaktózovej, Paleo alebo nízkocholesterolovej diéte.
Energetická hodnota: 1485 kJ/350 kcal; Tuky: 0,5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 86 g; z toho cukry: 0,5 g; Vláknina: 0,9 g; Bielkoviny: 0,5 g; Soľ: 0,1 g.
Alergény nie sú prítomné.
Thajsko.
Skladujte v suchu.
500 g
OK
Na tapiokový pudink výborné, vařím v kokosovém mléce. Akorát jen málo kuliček zůstane vcelku, tak to pak nevypadá tak pěkně. Perličky, co jsem měla před tím, zůstávaly více vcelku. Ale celkově doporučuji.
Kvalita za prijateľnú cenu.
Aby sme vám uľahčili rozhodovanie, zobrazujeme tiež recenzie tohto produktu z e-shopu Lékárna.cz, ktorý je českou "sestrou" e-shopu MojaLekáreň.sk. Veríme, že informačná hodnota recenzie preváži nad tým, že sa pri čítaní trochu potrápite s češtinou.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.