Škorica celá je aromatická kôra, zvitky, stromu škoricovník čínsky alebo kasia, ktorého sa pri varení používa menej, pretože jeho chuť je výraznejšia.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Škoricovník čínsky alebo kasia je blízko príbuzný škoricu. Najcennejšie časti stromu je kôra, ktorá sa lúpe z tenkých vetiev, suší na slnku a potom formuje do kasiových zvitkov alebo pruhov. Kasíové zvitky sú hrubšie a väčšie ako škoricové, majú sladkú chuť a sú aromatické.
Škorica je veľmi obľúbená pri varení, pečení aj vo varenom víne, pudingoch, kašiach aj müsli. U nás sa často používa najmä v kombinácii s jablkami alebo hruškami. Je tradičnou súčasťou rôznych koreniacich zmesí používaných v Indii. Je vhodná do chutney, k mäsitým pokrmom, do marinád a gurmánskych omáčok. Nevyhnutná je pri zaváraní ovocia.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 50 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.