Badián je plodom vždyzeleného stromu badiánika pravého a jeho pôvod je v južnej Číne a Vietname.
Na sklade viac ako 5 kusov Pozajtra odosielame, u vás v utorok 30. 4.
Badián je spolu s klinčekmi, feniklom, bielym korením a škoricou súčasťou korenia piatich vôní, ktoré sa používa na pečené mäso, ryby, zeleninu alebo len tak na ryžu. Samotný badián sa pridáva do hruškových a jablčných kompótov, slivkových lekvárov, ale aj do perníku, sladkého pečiva či sušienok.
Svoje využitie nájde aj v rôznych marinádach či v omáčkach. Badián môžete tiež využiť na aromatizáciu čaju či zvárača. Vo vietnamskej kuchyni sa používa do známej polievky pho. Badián si veľmi dobre rozumie s chilli. V indickej kuchyni sa badián často používa do aromatických pokrmov z ryže s mäsom, zemiakmi alebo len korenenou masalou. Často sa kombinuje s klinčekmi, škoricou a kardamómom, s ktorými vytvára veľmi intenzívnu unikátnu vôňu a chuť.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 50 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.