Kardamóm zelený má silnú nezameniteľnú arómu a citrónovo-kvetinovú chuť s ľahkou prímesou gáfru a eukalyptu, ktorú nemožno nahradiť iným korením.
Na sklade viac ako 5 kusov Pozajtra odosielame, u vás v utorok 30. 4.
Prezýva sa mu "kráľovná korenia". Jeho zelené struky sú plody voľne žijúcich rastlín v dažďovom pralese. Používajú sa buď celé, alebo drvené. Z kardamómu sa najčastejšie v domácich podmienkach pripravuje nálev.
Tradične sa používa do sladkých indických dezertov, perníčkov a koláčov. Je vynikajúci aj do ovocných kompótov, marinád, vín a likérov. Hodí sa do akéhokoľvek sladkého jedla. Aromatizujú sa ním steaky, mleté mäso, mäsové vývary a pokrmy z kurčiat. Sviežu chuť zeleného kardamómu ale výborne doplní aj jemnejšia verzia karí (napríklad butter chicken). Pekne zjemní a ochutí aj čaj a kávu. Žuvaním zrniek kardamómu si možno skvele osviežiť dych. Vo všetkých arabských krajinách sa kardamóm pridáva do kávy, kde si od neho páni sľubujú afrodiziačné účinky. Čaj a kávu pekne zjemnia a ochutia, ak pridáme 3-4 zrnká na šálku.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 50 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.