Škorica celá je aromatická kôra, zvitky, stromu škoricovník čínsky alebo kasia, ktorého sa pri varení používa menej, pretože jeho chuť je výraznejšia.
Na sklade viac ako 5 kusov Pozajtra odosielame, u vás v utorok 30. 4.
Škoricovník čínsky alebo kasia je blízko príbuzný škoricu. Najcennejšie časti stromu je kôra, ktorá sa lúpe z tenkých vetiev, suší na slnku a potom formuje do kasiových zvitkov alebo pruhov. Kasíové zvitky sú hrubšie a väčšie ako škoricové, majú sladkú chuť a sú aromatické.
Škorica je veľmi obľúbená pri varení, pečení aj vo varenom víne, pudingoch, kašiach aj müsli. U nás sa často používa najmä v kombinácii s jablkami alebo hruškami. Je tradičnou súčasťou rôznych koreniacich zmesí používaných v Indii. Je vhodná do chutney, k mäsitým pokrmom, do marinád a gurmánskych omáčok. Nevyhnutná je pri zaváraní ovocia.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 50 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.