Cícer, nazývaný tiež hrach rímsky, je obľúbená strukovina, ktorá má jemnú orieškovú chuť a skvelo sa hodí do pomazánok i šalátov.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Cícer na varenie i klíčenie. Veľmi cenená strukovina s vynikajúcou orieškovou arómou. Do pomazánok (známy je napr. hummus), pyré, šalátov, polievok i ako príloha.
Najznámejšou pomazánkou z cícera je hummus – pyré s cesnakom, sezamovým krémom a citrónovou šťavou.
Môže obsahovať stopy zeléru a lepku
Prebraný a prepláchnutý cícer namočte na niekoľko hodín (až 12 hodín) do väčšieho množstva vody. Po nabobtnatí je dobré vodu z cícera zliať a na varenie použiť vodu novú – uľahčí to jeho trávenie. Následne ho v neprikrytej nádobe varte do mäkka a až na záver osoľte podľa chuti.
Energetická hodnota 1529 kJ/364 kcal, Tuky 6 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 1 g, Sacharidy 61 g - z toho cukry 11 g, Vláknina 17 g, Bielkoviny 19 g.
Argentina
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.