Nastavenie cookies: Aby web zostal tak, ako ho poznáte

Aby ste na našich stránkach rýchlo našli to, čo hľadáte, ušetrili veľa klikania a nezobrazovali sa vám reklamy na veci, ktoré vás nezaujímajú, potrebujeme od vás súhlas so spracovaním súborov cookies, tzn. malých súborov, ktoré sa ukladajú vo vašom prehliadači.

Podľa cookies vás na našich stránkach spoznáme a zobrazíme vám ich tak, aby fungovali správne a podľa vašich preferencií.
Upozorňujeme, že údaje zo súborov cookies sa môžu používať aj v personalizovaných reklamách. Ak nesúhlasíte, môžete povoliť iba nevyhnutné súbory cookies. Prejdite si podrobný prehľad cookies a podmienky ich používania .

MojaLekáreň.sk

Dva zdravé recepty na dobroty pre každého

Predstavujeme dva rýchle a zdravé recepty na sladké maškrty, ktoré si môžete pripraviť nielen počas jesene.

Dva zdravé recepty na dobroty pre každého
Zdielať
Navštívte súvisiacu produktovú kategóriu
Lieky na trávenie

Čokoládová pena z avokáda

Tento recept je naozaj rýchlovka, preto sa rovno pustíme do prípravy. Na čokoládovú penu pre dvoch budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 banán
  • 1 zrelé avokádo
  • 55 g čokolády
  • datľový sirup

... a na ozdobu:

  • kokosové chipsy
  • mrazom sušené jahody

Pustite sa do mixovania. Najprv rozmixujte banán s avokádom a potom k nim prilejte čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Zapojenie datľového sirupu a jeho množstvo je potom na vás. Čokoládovú penu dajte do chladničky a pred podávaním nazdobte na sucho opraženými kokosovými chipsami a plátkami jahôd. Mrazom sušené ovocie odporúčam mať doma presne pre tieto prípady, nemusíte tak rýchlo zháňať to čerstvé. Krásne sa rozplynie na jazyku (nevylámete si o neho zuby ako o klasicky sušené plátky ovocia), na ktorom zanechá intenzívnu chuť.

 

Makovo-slivková raw dobrota

Použité suroviny

  • 100 g maku
  • 10 g kokosu
  • 50 g hrozienok
  • 2 vrchovaté lyžice arašidovej pasty
  • 2-3 lyžice javorového sirupu

Postup

Najprv si najemno pomeľte mak, potom rozmixujte aj hrozienka. Množstvo arašidového masla a sirupu ešte môžete prispôsobiť výslednej konzistencii (niektoré druhy arašidovej pasty sú redšie, iné nie) a svojej chuti na sladké. Z použitých a dobre premiešaných surovín utvorte pevnú hmotu, ktorú rozvaľkajte na placku s veľkosťou malého tanierika a dezertík už máte skoro hotový ... Potiaľto je raw.

Ďalšia vrstva je už na vašej fantázii. Môžete povariť asi 10 sliviek s trochou vody a škorice a na zahustenie pridať štipku agaru. Čím dlhšie však budete slivky variť, tým hustejšiu konzistenciu získate. Či osladiť, alebo neosladiť - to už je na vás (ideálne použite trstinový cukor alebo akýkoľvek sirup na báze fruktózy).

12. september 2018
Témy článku
Trávenie
Navštívte súvisiacu produktovú kategóriu
Lieky na trávenie

Prečítajte si tiež

Hepatitída (ľudovo žltačka) je väčšinou vírusové infekčné ochorenie, ktoré postihuje pečeň. Typov hepatitíd je niekoľko. Najznámejšie sú hepatitídy A, B a C. Zvláštnym typom je novorodenecká žltačka,…

viac

Tiež ste sa stretli s názvami prvá, druhá, tretia, štvrtá, piata, šiesta a siedma detská choroba? Číslovanie chorôb pochádza z čias, keď sa ešte veľa nevedelo o tom, čo choroby spôsobuje. Tieto…

viac

Crohnova choroba je autoimunitné chronické ochorenie tráviaceho traktu. Spôsobuje zápalové procesy v rôznych častiach tráviacej sústavy, najčastejšie však v oblasti spojenia tenkého a hrubého čreva.…

viac

Bodybuilding nie je len o zdvíhaní činiek, ale aj o správnej výžive, regenerácii a psychickej disciplíne. Kľúčovú úlohu v rozvoji svalovej hmoty zohráva kombinácia cieleného tréningu, premysleného…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.