Ryža dlouhozrná v bio kvalite z podhoria Himalájí. Prirodzene bezlepková.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Názov tejto ryže "basmati" hindsky doslovne znamená "kráľovná vôní". Basmati ryža totiž svojou vôňou pripomína oriešok a je typická dlhými zrnami. V podhorí Himalájí bola ryža domestikovaná už 8500 rokov pred naším letopočtom a v Európe o nej nájdeme zmienky už v antike.
Ryža má veľmi delikátnu chuť a pri správnej príprave nelepí. Túto vlastnosť získava vďaka dlhej dobe skladovania, ideálne ryža po zbere v suchu a tme vysychá až dva roky. Ako rastlina plodí iba raz za rok a je zavlažovaná vodou z ľadovcových riek. Natural značí, že pri výrobe nie je leštená alebo brúsená.
Ryža basmati *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 1471 kJ / 352 kcal, Tuky 2,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g, Sacharidy 74 g z toho cukry 1,4 g, Vláknina 2,2 g, Bielkoviny 7,9 g, Soľ 0,03 g.
Pakistan
Príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom. Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle. Vyprážaná ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané vajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť. Ryžový šalát - ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa fantázie s rôznymi ingredienciami, my odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, osmaženú cibuľku a šampiňóny, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Ryžu prepláchnite a varte v dvojnásobnom množstve vody 45 minút.
Balenie obsahuje 500 g.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.