Kurkuma a jej účinky
Kurkuma podporuje správne fungovanie zažívacieho traktu a pečene, teda orgánov, ktoré sú ústredné pre to, ako sa cítime, akú máme pleť i náladu. U kurkumy bolo zistené aj jej pozitívne pôsobenie na kĺby a celý pohybový systém. Indovia a ďalšie východné národy si kurkumu veľmi cenia a považujú ju za "žlté zlato". Pravidelne kurkumu pridávajú do svojich pokrmov a tým podporujú svoje zdravie a dlhovekosť.

Tip pre nespavcov
Kurkumové latté si uvarte večer, navodí vám príjemnú atmosféru a prehĺbi váš nočný spánok.
Na kurkumové latté budete potrebovať
- 240 ml nesladeného ryžového alebo kokosového mlieka
- 1 lyžička sušenej kurkumy
- 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- štipka mletého čerstvého čierneho korenia
- 2 čajové lyžičky medu
- 1 lyžička kokosového oleja
Postup
V kastróliku zohrejeme mlieko, pridáme kurkumu, zázvor, škoricu a čierne korenie. Necháme prehriať pod bodom varu a vypneme. Prilejeme kokosový olej a kuchynskou metlou či mixérom vyšľaháme latté. Na záver osladíme medom.

Náš tip
Kurkumu by ste mali vždy konzumovať so štipkou korenia. V korení obsiahnutý piperín mnohonásobne zvyšuje účinky kurkumínov.
Stačí jeden hlt a podľahnete mu ☕💚 Doprajte si latté v chladnejších dňoch alebo po náročnom dni - skvele zahreje a vykúzli vám úsmev na tvári.
Dobrú chuť!