MojaLekáreň.sk

Vyskúšajte koloidné striebro

Koloidné striebro má silné antibakteriálne a antiseptické účinky. Ak vás trápia časté prechladnutia a nádcha, akné alebo napríklad vaginálne problémy, dajte koloidnému striebru šancu.

Vyskúšajte koloidné striebro
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Čo je koloidné striebro

Sú to vlastne len rozptýlené mikročastice striebra v destilovanej vode. Tieto častice sú ešte menšie ako veľkosť vírusov a baktérií. Dokážu teda do nich vniknúť a zničiť ich.

Ako koloidné striebro funguje

Natíska sa otázka, ako je možné, že keď má striebro taký likvidačný účinok, nezničí aj tie dobré baktérie, ktoré v tele chceme mať. Koloidné striebro ničí len tzv. bezkyslíkaté mikroorganizmy, teda tie ktoré ku svojmu životu nepotrebujú kyslík, priateľské baktérie sú z obliga. Mikročastice  striebra preniknú do nepriateľských patogénov (vírusov, baktérií, plesní...) a začnú rozkladať ich enzýmy, bez ktorých nemôžu byť. K likvidácii patogénov dochádza počas niekoľko minút.

Patogény sa potom nemôžu stať voči striebru rezistentné ako je tomu často napríklad u bežných antibiotík. Aplikáciu koloidného striebra je možne pri ťažkostiach opakovať.

Ako koloidné striebro užívať?

Koloidné striebro sa v Európskej únii, podľa legislatívy, nemôže užívať vnútorne. Spôsobov užitia je aj napriek tomu mnoho.

Možnosti aplikácie na pokožku

  • problematická pleť s akné - použite pleťovú vodu s koloidným striebrom. Vhodné je aplikovať pomocou tampónu aj niekoľkokrát denne na vyčistenú pleť. Koloidné striebro svojimi antibakteriálnymi účinkami pomáha čistiť problematickú pleť.
  • plesňové ochorenie nôh - použite koloidné striebro v spreji a aplikujte na poškodenú časť a nechajte zaschnúť.
  • hojenie rán (bežné poranenia, i pooperačné rany) - vďaka antibakteriálnemu účinku zabraňuje vzniku infekcie

Ďalej je možné použiť na pásový opar, bradavice, popáleniny alebo na bodnutie hmyzom. V lekárni a lekárskej praxi dnes nájdete množstvo náplastí na rany, a na popáleniny s obsahom striebra, ktoré odviedli významný kus práce v liečbe a hojení rán.

Sprej do nosa

Nádcha, kašeľ, bolesti v krku... to sú nepríjemné príznaky oslabeného tela, ktoré každoročne neminú väčšinu z nás. Aj pri nich môže byť koloidné striebro skvelým pomocníkom. Pri nádche a prechladnutí aplikujte podľa potreby do nosa pomocou spreja.

Pozitívne ohlasy má koloidné striebro nielen pri bežnej nádche a prechladnutí, ale tiež pri alergickej nádche na jar. Tiež je možné vyplachovať týmto roztokom ústa, keď vás chytí bolesť zubov, alebo sa vám dokonca urobí zápal.

Výplachy

Vaginálne problémy sú jedny z najčastejších príčin návštevy u gynekológa. Vo väčšine prípadov ide o kvasinkovú mykózu a liečba býva zdĺhavá a náročná. Aj v tomto prípade je možné aplikovať koloidné striebro  ako podpornú terapiu (pomocou výplachov) a tým zlikvidovať premnoženie kvasiniek v pošve. Oplach by sa mal vykonávať aj zvonka.

Nežiadúce účinky + 1 tip naviac

Pri vonkajšej aplikácii koloidného striebra bolo pozorovaných minimum vedľajších účinkov.  Aj napriek tomu treba dávať pozor, hlavne u osôb s predispozíciou k rôznym alergiám.  Preto je dobré prvú aplikáciu vyskúšať na menšom kúsku pokožky a počkať asi hodinu, či sa neprejaví nejaká alergická reakcia. TIP: Koloidné striebro je vhodné nielen pre vás, ale aj pre vaše domácich miláčikov.

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Minerály, stopové prvky Akné Dermokozmetika

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.