MojaLekáreň.sk

Dubová kôra na zápaly a hemoroidy

Ale aj na kopec ďalších zdravotných ťažkostí. Protizápalové účinky ocenia napríklad mladí, ktorých trápi problematická pleť a akné alebo tí, ktorí trpia paradentózou či plesňami na nohách. Práve na tieto celkom časté problémy, ktoré počas života postretnú skoro každého, môže dobre zapôsobiť niečo tak jednoduché, ako je dubová kôra.

Dubová kôra na zápaly a hemoroidy
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Veľakrát máme liečivú silu prírody naozaj na dosah ruky. Dub rastie skoro v každom lese či parku. Väčšinou zbierame zo stromov plody a z byliniek listy či kvety, dub však skrýva liečivú moc hlavne v kôre. Najlepší čas na zber kôry je jar alebo jeseň. Kôra sa odlupuje z mladých vetvičiek, priemer by nemal byť silnejší než malíček ruky dospelého. Na vyrastené staré duby teda radšej zabudnite a vydajte sa do dubovej škôlky. Pre mnohých je však jednoduchšie si zakúpiť dubovú kôru a výrobky z nej v lekárni, ceny nie sú vysoké.

Vyskúšajte dubovú kôru

Silno sťahujúce účinky dubovej kôry sú využívané pre zastavenie krvácania. Odvar sa používa teda hlavne zvonka na zle sa hojace rany, praskliny, vredy či kŕčové žily. Buď skúste obklady alebo si pridajte odvar do napustenej vane.

Sedavé kúpele v odvare z dubovej kôry sa osvedčili ľuďom trpiacim na hemoroidy. Toto ochorenie ciev nachádzajúce sa v oblasti konečníka hnevá mnoho ľudí rôzneho veku. Sedavý kúpeľ alebo masti s obsahom dubovej kôry môžu byť skvelou doplnkovou liečbou.

Nadmerné potenie nôh, silný zápach z pokožky - aj v týchto prípadoch môže byť dubová kôra dobrým pomocníkom. Nechajte po celom dni svoje nohy oddýchnuť v odvare z dubovej kôry a výsledky sa čoskoro dostavia.

Problematickej pleti so sklonmi k akné dubová kôra prospeje. Stačí naniesť odvar na tampón a naniesť na vyčistenú pleť.

Dávkovanie či nežiaduce účinky

Na kúpeľ sa používa asi 5 g kôry na liter vody. Pre kloktanie a vyplachovanie ústnej dutiny asi 20 g na liter vody. Nie je vhodné vykonávať kúpeľ dlhodobo z dôvodu vysušovania pokožky. Odvar pripravujte vždy čerstvý, tesne pred aplikáciou. Pri veľkoplošných poraneniach či ekzémoch kúpeľ nerobte. Pri aplikácii mastí a gélov sa riaďte návodom výrobcu.

Gél, najobľúbenejší výrobok z dubovej kôry

Gél s obsahom dubovej kôry sa hodí do každej domácej lekárničky. Väčšinou sa uvádza, že je určený primárne na hemoroidy, avšak dobre funguje aj na rôzne poranenia, drobné popáleniny či omrzliny, alebo na bolestivé prasklinky. Aplikuje sa niekoľkokrát denne, kým sa nedostaví úľava.

Náš tip: Vyskúšajte Balcann gél, ktorý je jedinečný svojím zložením. Okrem dubovej kôry obsahuje konope, koloidné striebro a viac ako 15 účinných prírodných látok.

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Voľnopredajné lieky Dermokozmetika Bio potraviny

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.