MojaLekáreň.sk

Domáce bielenie zubov

Žiarivo biely úsmev je snom mnohých z nás. V ceste nám väčšinou stoja cigarety, alkohol, sladké malinovky, káva, čierny čaj, alebo, div sa svete, napríklad čučoriedky. Každý problém má však svoje riešenie, a tak si môžeme nechať zuby vybieliť v zubnej ordinácii, alebo vyskúšať nejakú domácu receptúru.

Domáce bielenie zubov
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Bielenie zubov u zubára

Bielenie zubov v ordinácii zubného lekára je určite rýchlejšie (môže byť hotové aj za tridsať minút) a rozdiel je veľmi badateľný, zuby môžete mať žiarivejšie pokojne aj o šesť odtieňov, a to už je čo povedať. Rýchlejšie riešenie ide ale ruka v ruke s použitím silnejšieho bieliaceho prípravku, ktorý pravdepodobne obsahuje veľké množstvo peroxidu vodíka alebo peroxihydrátu močoviny. Profesionálny úsmev vás tiež bude niečo stáť, pripravte sa na cenu v rozmedzí stopäťdesiat až dvesto eur.

Ak sa vám nechce platiť za zubára a máte dostatok trpezlivosti a odvahy, prinášame vám pár tipov na domáce bielenie zubov.

Jahody

Málokoho by napadlo, že jahody pomáhajú pri bielení zubov. Enzýmy obsiahnuté v tomto sladkom ovocí pomáhajú na škvrny na zuboch. Jahody jednoducho roztlačte v miske a potom ich kefkou naneste v hrubej vrstve na zuby. Nechajte "pastu" pôsobiť zhruba desať minút a na záver si poriadne vyčistite zuby svojou obľúbenou zubnou pastou. Tento rituál je potrebné opakovať viackrát.

Živočíšne uhlie

Bieliace zubné pasty s aktívnym živočíšnym uhlím sú už dnes dostupné. Je to taký malý zázrak - stačí, keď jednu tabletu doma rozdrvíte na prášok a nanesiete na zuby. Čistite zhruba tri minúty a celú procedúru opakujte zhruba trikrát týždenne.

Kokosový olej

Niektorí ho milujú a ďalší tvrdia, že je to úplný podvod. Pastu s kokosovým olejom už ale v obchodoch tiež zoženiete, a tak túto ingredienciu nemôžeme vynechať. Kokosový olej údajne nestojí len za žiarivým úsmevom, ale aj za zdravými ďasnami. Čajovú lyžičku oleja rozotrite na zuboch, nechajte pôsobiť niekoľko minút a potom ešte dočistite kefkou.

Babské recepty odporúčajú ďalej jesť jablká, mrkvu, alebo vyskúšať kypriaci prášok do pečiva a jablčný ocot.

Čo radšej nepoužívať na bielenie zubov

Čo sa na domáce bielenie zubov naopak neodporúča, je citrón, pretože by mohol vďaka svojej kyslosti zubnú sklovinu skôr poškodiť, než vybieliť.

 

Bielenie zubov a ústna hygiena

Nech už si vyberiete akýkoľvek spôsob, nezabudnite, že najlepší pomocník v honbe za belostným úsmevom je pravidelné čistenie zubov a správne stravovanie. A ak sa vám nechce experimentovať, stačí sa poobzerať po domácich bieliacich zubných pastách a prípravkoch, ktorých je dnes na trhu už veľa.

Všetky zdravotné, nutričné či liečebné tvrdenia sú v rámci legislatívy EÚ výrazne obmedzené. Pri tvorbe článkov smieme vychádzať iba zo schválených tvrdení, ktoré uvádza platná legislatíva.

Témy článku
Zuby
Navštívte súvisiace produktové kategórie
Ústna hygiena Prípravky na bielenie zubov Zubné pasty

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.