Na ghí je výborné to, že vďaka absencii vody a bielkovín nežlkne, v dobre uzatvorenej nádobe vydrží na chladnom a temnom mieste aj niekoľko mesiacov.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Maslový tuk, ktorému sa dnes hovorí podľa indickej kuchyne ghí, nie je žiadnou novinkou ani v českých lužných lesoch a hájoch. Naše babičky, alebo aj slávna kuchárka Magdalena Dobromila Rettigová, mu hovorili prepustené maslo alebo šmolc.
Ghí je čistý tuk, ktorý sa pripravuje veľmi pomalým prepúšťaním masla. Pri tejto procedúre sa z masla odparuje voda, ale aj vznikajúca pena, v ktorej sú mliečne bielkoviny, cukry a ďalšie látky, ktoré obsahuje bežné maslo.
Wolfberry ghí je vyrábané z mlieka z českých BIO fariem, ktoré sa pri starostlivosti o svoju pôdu a kravičky zaobídu bez pesticídov, priemyslových hnojív, alebo iných chemikálií. Pri jeho výrobe sa nepoužívajú umelé dochucovadlá, farbivá ani aróma, takže zákazník dostane ghí skutočne v jeho prirodzenej farbe, chuti a vôni.
Nutričné hodnoty: Energia: 883 kcal / 3700 kJ; Tuky: 99.9g - z toho 67.4g nasýtené mastné kyseliny; Bielkoviny: 0.8g; Sacharidy: 0.1g - z toho cukry 0.1g; Soľ: 0g.
Česká republika.
Minimálna trvanlivosť: V uzatvorenej nádobe na chladnom a temnom mieste minimálne 12 mesiacov. Pri teplote do 20°C môžete ghí skladovať aj mimo chladničky.
V kuchyni všade tam, kde sa používa bežné maslo.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.