Agar je veľmi zdravou alternatívou želatíny. Získava sa z červených morských rias. Je priehľadný, bez chuti a zápachu. Tuhý aj za vyšších teplôt.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Agar (inak tiež agar-agar) je prírodný polysacharid s vysokou želírovacou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvárať tzv. vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné pre domácu prípravu extra vysokej vrstvy želé na torty a zákusky.
V potravinárstve sa agar používa na ochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy apod. Jednu kávovú lyžičku Agaru a 5-10 kávových lyžičiek cukru vmiešame do 300 ml vody. Necháme 10 minút napučať a potom 15 minút varíme. Pri výrobe aspikov pridáme namiesto cukru 1/2 kávovej lyžičky soli.
Agar agar (Gelidium 100 %). Môže obsahovať stopy lepku.
Španielsko.
Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.