Pektín je nenahraditeľný želírovací prostriedok. Pri zaváraní nemení chuť použitého ovocia a je silne želírujúci. Je vyrobený z jablčného základu.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy apod. Pektíny hrajú významnú úlohu aj pri zaváraní. Pri výrobe džemov a marmelád. Na 2 kg ovocia potrebujete cca 30 g pektínu.
Pektín je lineárny polysacharid kyseliny galakturónovej, jej esteru a jej vápenato-horečnatej soli, ktorý sa podieľa na stavbe niektorých rastlinných pletív. Je to nenahraditeľný želírovací prostriedok s neutrálnou chuťou, ktorý veľmi dobre zahusťuje. Amidovaný jablkový pektín je žltkastý prášok. Pektín je želírovací prostriedok (zahusťovadlo) - nie konzervant, takže nemá vplyv na trvanlivosť zaváranín. Umožňuje len želírovanie pri použití menšieho množstva cukru (pomer ovocia a cukru 2: 1 až 3: 1).
Amidovaný jablčný pektín 100 %.
Čína.
Pektín má trvanlivosť dva roky, ale podľa výrobcu nemení svoje vlastnosti ani po dlhšej dobe, ak je správne skladovaný - teda hlavne v suchu. Ako zahusťovadlo totiž viaže vodu a vo vlhku by zhrudkovatel.
Skladujte v suchu pri teplote 5-25 °C.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.