Poctivá remeselná čokoláda s jemnou chuťou je obohatená o včelí obnôžkový peľ, ktorý tvorí približne 8 % obsahu.
Čoskoro na sklade
Obnôžky sú drobné guľôčky peľu, ktoré vytvárajú včely pri jeho zbere. Peľ sa pri prelete z kvetu na kvet zachytáva včelám na chĺpkoch ich telíčka. Odtiaľ ho včela vyčesáva kefkami na nohách do tzv. košíčkov, ktoré má na treťom páre nôh. Aby peľ držal pohromade, pridávajú včely k jeho zrnkám obsah svojho medového vačku a výlučky zo žliaz, a následne ho v košíčkoch natlačia do tvaru guľôčok – obnôžok. Tie potom prinášajú do úľa, kde ich zhadzujú pomocou tŕňa na druhom páre nôh. Výsledná chuť peľových obnôžok je teda ovplyvnená aj spracovaním samotnými včelami – keby ste ochutnali peľ priamo z kvetov, pravdepodobne by vám až tak nechutil.
Nevhodné pre osoby alergické na včelí peľ a laktózu.Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C.Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 50 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.