Cícer hnedý v Indii známa ako Kala chana má vysoký obsah vlákniny a oveľa nižší glykemický index ako bežný cícer.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Hnedý Cícer (tiež známe ako Desi alebo Kala Chana) je menšia verzia pravidelnej bledožltej cíceru. Má hlbokú výraznú chuť. Používa sa najčastejšie v ázijských, indických a mexických receptoch.
Môžeme ju využiť v kari, polievkach a šalátoch. Dusená s mäsom ako jahňacie a ryby. Hnedá Cícer môže byť tiež zmiešaná s ďalšími drobnými strukovinami, ako je quinoa alebo amaranth, ako zaujímavé, zdravé prílohy.Ideálne pre výrobu humusu. Odporúčaný spôsob prípravy: Cícer je nutné pred prípravou namočiť na niekoľko hodín. Vodu po namáčaní zlejte a cícer dajte variť do čistej neosolenej vody. Varte asi 1 a 1/2 hodiny pokiaľ nie je úplne mäkká. Počas varenia občas premiešajte a zoberte bielu penu, ktorá sa utvorí na hladine.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 500 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.