Cícer hnedý v Indii známa ako Kala chana má vysoký obsah vlákniny a oveľa nižší glykemický index ako bežný cícer.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Hnedý Cícer (tiež známe ako Desi alebo Kala Chana) je menšia verzia pravidelnej bledožltej cíceru. Má hlbokú výraznú chuť. Používa sa najčastejšie v ázijských, indických a mexických receptoch.
Môžeme ju využiť v kari, polievkach a šalátoch. Dusená s mäsom ako jahňacie a ryby. Hnedá Cícer môže byť tiež zmiešaná s ďalšími drobnými strukovinami, ako je quinoa alebo amaranth, ako zaujímavé, zdravé prílohy.Ideálne pre výrobu humusu. Odporúčaný spôsob prípravy: Cícer je nutné pred prípravou namočiť na niekoľko hodín. Vodu po namáčaní zlejte a cícer dajte variť do čistej neosolenej vody. Varte asi 1 a 1/2 hodiny pokiaľ nie je úplne mäkká. Počas varenia občas premiešajte a zoberte bielu penu, ktorá sa utvorí na hladine.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 500 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.