Na sklade V piatok 2. 1. odosielame, u vás v pondelok 5. 1.
Tmavá drobnozrnná. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov. Pred varením sa nemusí namáčať. Je vhodná i na klíčenie. Je bohatá na bielkoviny a má nízky glykemický index.
Môže obsahovať stopy lepku a zeléru.
Šošovicu preberieme, prepláchneme, vložíme ju do hrnca so studenou vodou, privedieme k varu a varíme pod pokrievkou cca 15 – 20 minút do mäkka „na skus“. Osolíme až po uvarení. Môžeme dochutiť kurkumou, saturejkou alebo majoránkou. Pre zvýraznenie chuti môžeme šošovicu pokvapkať citrónom.
Energetická hodnota 1273 kJ/303 kcal, tuky 1,5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g, sacharidy 34,3 g - z toho cukry 1,7 g, bielkoviny 25,3 g, soľ 0 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.