MojaLekáreň.sk

GIROLOMONI Cestoviny špagety celozrnné semolínové BIO 500 g

GIROLOMONI Cestoviny špagety celozrnné semolínové BIO 500 g GIROLOMONI Cestoviny špagety celozrnné semolínové BIO 500 g
Bezvaječné celozrnné špagety z tvrdej pšenice semoliny v bio kvalite obohatia nutrične váš jedálniček.

Viac informácií

Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra

1,99 €
Doprava od 1,80 € 97 % spokojných zákazníkov

Potrebujem poradiť

1,99 €

Pridajte ešte

Do košíka
Do košíka

GIROLOMONI Cestoviny špagety celozrnné semolínové BIO 500 g

Vegánské špagety carbonara

Ingrediencie

  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 200 g šampiňónov
  • 1 lyžička údenej soli
  • 400 g špagiet
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice múky
  • 1 lyžica lahôdkového droždia
  • 300 ml rastlinného nápoja
  • soľ a korenie
  • 50 g kešu orechov na parmezán
  • 1 lyžička soli na parmezán
  • 1 lyžica lahôdkového droždia na parmezán

Postup prípravy

Parmezán: kešu rozmixujte najemno, pridajte soľ a lahôdkové droždie. K 3 lyžiciam rozohriateho olivového oleja pridajte šampiňóny nakrájané na plátky, údenú soľ a orestujte dozlatista. Cestoviny dajte variť do vriacej osolenej vody a uvarte na skus. Rozohrejte zvyšný olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Osoľte a nechajte pomaly zosklovatieť (7–10 minút). Pridajte múku s lahôdkovým droždím, zasmahnite. Zalejte nápojom a povarte na miernom plameni 10 minút. Rozmixujte tyčovým mixérom a prípadne dochuťte soľou. Zmiešajte scedené uvarené cestoviny s pripravenou omáčkou a šampiňónmi. Pred podávaním vmiešajte aj časť parmezánu a dochuťte čiernym korením. Posypte zvyškom parmezánu.

Tekvicové špagety 

Ingrediencie

  • 500 g špagiet
  • 400 g pečenej tekvice hokaido
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička mletej chilli papričky
  • 200 ml mandľovej smotany
  • 100 ml vody
  • 0,25 lyžičky muškátového orieška
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • himalájska soľ
  • 2 hrsti vňate z koreňovej zeleniny/byliniek - pesto
  • 1 strúčik cesnaku - pesto
  • 4 lyžice konopných lúpaných semienok - pesto

Postup prípravy

Pripravte si pečenú tekvicu ako polotovar: tekvicu očistite, zabaľte do alobalu, pečte vcelku pri 180 ° C do zmäknutia. Upečenú tekvicu ľahko rozkrojíte, vydlabte semienka, zvyšok prípadne uschováte na ďalšie použitie. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, mali by byť tak akurát na skus (al dente). Po uvarení cestoviny zlejte. Suroviny na pesto dajte do mixéra a rozmixujte. V panvici rozohrejte zvyšok oleja, pridajte chilli a chvíľu restujte. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, nechajte pomaly zosklovatieť. Vložte tekvicu a opäť krátko spoločne orestujte. Zalejte mandľovou smotanou a vodou (môžete použiť vodu z varenia cestovín), mierne povarte cca 10 minút. Odstavte, rozmixujte na hladké pyré a dochuťte soľou, trochou citrónovej šťavy a muškátovým orieškom. Vmiešajte scedené špagety a nechajte obaliť v omáčke. Podávajte spoločne s pestom, posypané konopným semienkom.

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.