Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra
Parmezán: kešu rozmixujte najemno, pridajte soľ a lahôdkové droždie. K 3 lyžiciam rozohriateho olivového oleja pridajte šampiňóny nakrájané na plátky, údenú soľ a orestujte dozlatista. Cestoviny dajte variť do vriacej osolenej vody a uvarte na skus. Rozohrejte zvyšný olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Osoľte a nechajte pomaly zosklovatieť (7–10 minút). Pridajte múku s lahôdkovým droždím, zasmahnite. Zalejte nápojom a povarte na miernom plameni 10 minút. Rozmixujte tyčovým mixérom a prípadne dochuťte soľou. Zmiešajte scedené uvarené cestoviny s pripravenou omáčkou a šampiňónmi. Pred podávaním vmiešajte aj časť parmezánu a dochuťte čiernym korením. Posypte zvyškom parmezánu.
Pripravte si pečenú tekvicu ako polotovar: tekvicu očistite, zabaľte do alobalu, pečte vcelku pri 180 ° C do zmäknutia. Upečenú tekvicu ľahko rozkrojíte, vydlabte semienka, zvyšok prípadne uschováte na ďalšie použitie. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, mali by byť tak akurát na skus (al dente). Po uvarení cestoviny zlejte. Suroviny na pesto dajte do mixéra a rozmixujte. V panvici rozohrejte zvyšok oleja, pridajte chilli a chvíľu restujte. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, nechajte pomaly zosklovatieť. Vložte tekvicu a opäť krátko spoločne orestujte. Zalejte mandľovou smotanou a vodou (môžete použiť vodu z varenia cestovín), mierne povarte cca 10 minút. Odstavte, rozmixujte na hladké pyré a dochuťte soľou, trochou citrónovej šťavy a muškátovým orieškom. Vmiešajte scedené špagety a nechajte obaliť v omáčke. Podávajte spoločne s pestom, posypané konopným semienkom.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.