Tradičná sójová omáčka s výraznou arómou a sladkastou chuťou.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Shoyu pochádza z Číny a má už 2 800 rokov. Postupne sa rozšírila do celej juhovýchodnej Ázie a teraz je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. S obyčajnou lacnou "sójovou omáčkou" nemá ale nič spoločné. Pre výrobu sójovej omáčky shoyu sú potrebné sójové bôby, pšenica, fermentačný činidlo koji (Aspergillus oryzae) a soľ.
Popri základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako "lahodná", "chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu. Shoyu sa odporúča používať k finálnemu dochuteniu hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.
Voda, sójové bôby (26,1%), pšenica (15,8%), morská soľ (14,1%), alkohol (0,8%), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). Alergény: lepok, sója.
Výživové údaje na 100 ml výrobku: Energetická hodnota 300 kJ/70 kcal, Tuky 0,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 8,7 g z toho cukry 2,0 g, Bielkoviny 8,3 g, Soľ 13,66 g.
Japonsko
V malom množstve prehĺbi a zvýrazní chuť akéhokoľvek pokrmu. Pokrmy založené na paradajkách (napr. omáčky na cestoviny) shoyu potlačí kyslosť paradajok a prospeje celkovej chuti pokrmu. Marinády na zeleninu, mäso i ryby.
Balenie obsahuje 200 ml.
Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.