Tradičná sójová omáčka s výraznou arómou a sladkastou chuťou.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra
Shoyu pochádza z Číny a má už 2 800 rokov. Postupne sa rozšírila do celej juhovýchodnej Ázie a teraz je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. S obyčajnou lacnou "sójovou omáčkou" nemá ale nič spoločné. Pre výrobu sójovej omáčky shoyu sú potrebné sójové bôby, pšenica, fermentačný činidlo koji (Aspergillus oryzae) a soľ.
Popri základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako "lahodná", "chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu. Shoyu sa odporúča používať k finálnemu dochuteniu hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.
Voda, sójové bôby (26,1%), pšenica (15,8%), morská soľ (14,1%), alkohol (0,8%), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). Alergény: lepok, sója.
Výživové údaje na 100 ml výrobku: Energetická hodnota 300 kJ/70 kcal, Tuky 0,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 8,7 g z toho cukry 2,0 g, Bielkoviny 8,3 g, Soľ 13,66 g.
Japonsko
V malom množstve prehĺbi a zvýrazní chuť akéhokoľvek pokrmu. Pokrmy založené na paradajkách (napr. omáčky na cestoviny) shoyu potlačí kyslosť paradajok a prospeje celkovej chuti pokrmu. Marinády na zeleninu, mäso i ryby.
Balenie obsahuje 200 ml.
Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Každý pracovný deň o 10 - 14 h
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.