Ryža v biokvalite s jemnou prirodzenou vôňou kvetín. Tradičná súčasť ázijskej kuchyne.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Jazmínová ryža pochádza pôvodne zo severu Thajska. Dnes sa ale pestuje aj v Laose, Vietname a dokonca v Taliansku. Svoje meno získala kvôli svojej kvetinovej vôni, ktorá niekomu pripomína jazmín a kvôli svojej bielej farbe. Táto špecifická vôňa sa u ryže vytvára prirodzene.
Ryža jazmínová*. *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
| Výživové údaje na 100 g | |
| Energetická hodnota 1 510 kJ / 361 kcal | |
| Tuky: | 0,6 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g |
| Sacharidy: | 78,0 g |
| z toho cukry: | 0,3 g |
| Vláknina: | 1,4 g |
| Bielkoviny: | 7,4 g |
| Soľ: | 0,02 g |
Príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k omáčkam. Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle. Smažená ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané vajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť. Nákyp - do vymasteného pekáča vrstvíme nastrúhané jablká striedavo s uvarenou ryžou, vrstvy posypávame tiež orechmi, škoricou a prípadne cukrom, krátko zapečieme v rúre.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Ryžu prepláchnite a varte v dvojnásobnom množstve vody 20 minút.
Balenie obsahuje 500 gramov.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Každý pracovný deň o
9:00
-
14:00
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.