Ryža v biokvalite z podhoria Himalájí. Prirodzene bezlepková.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Ryža basmati je typická dlhými zrnami a jemnou orieškovou vôňou. V kuchyni doceníte predovšetkým jej nelepivosť a krátku dobu prípravy. Názov tejto ryže "basmati" hindsky doslovne znamená "kráľovná vôní". Basmati ryža totiž svojou vôňou pripomína oriešok. V podhorí Himalájí bola ryža domestikovaná už 8500 rokov pred naším letopočtom a v Európe o nej nájdeme zmienky už v antike.
Ryža basmati dlhozrnná lúpaná*. *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
| Výživové údaje na 100 g | |
| Energetická hodnota 1 444 kJ / 345 kcal | |
| Tuky: | 0,6 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,2 g |
| Sacharidy: | 78,0 g |
| z toho cukry: | 0,1 g |
| Vláknina: | 1,6 g |
| Bielkoviny: | 7,4 g |
| Soľ: | 0,01 |
Príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom. Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle. Smažená ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané biovajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť. Ryžový šalát - ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa fantázie s rôznymi ingredienciami, my odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, praženú cibuľku a šampiňóny, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu.
Ryžu prepláchnite a varte v dvojnásobnom množstve vody 20 minút.
Balenie obsahuje 500 gramov.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Každý pracovný deň o
9:00
-
14:00
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.