Dlhozrnná ryža natural v bio kvalite. Má široké využitie v kuchyni ako exotická príloha, do šalátu alebo rizota.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Po uvarení získa krásnu fialkastú farbu a orieškovú chuť. O čiernej ryži sa traduje, že v skorších dobách patrila medzi vzácne a pre bežných ľudí zakázané potraviny. Mohol si ju dopriať iba čínsky cisár a jeho rodina. Dnes si túto výživnú dobrotu s jedinečnou chuťou môžete dopriať aj vy.
Ryža čierna*. *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota 1 463 kJ / 345 kcal | |
Tuky: | 2,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 74,1 g |
z toho cukry: | 0,9 g |
Bielkoviny: | 7,8 g |
Soľ: | 0,02 g |
Príloha - Ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom, zmiešajte ju s bielou ryžou, čiernej dajte menej než bielej. Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle, čiernu ryžu vždy miešajte s bielou, čiernej dajte menej než bielej. Smažená ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešaná vajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť, čiernu ryžu vždy miešajte s bielou, čiernej dajte menej než bielej. Ryžový šalát - ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa fantázie s rôznymi ingredienciami, my odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, osmaženú cibuľku a šampiňóny, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja, čiernu ryžu vždy miešajte s bielou, čiernej dajte menej než bielej. Exotické raňajky - ryžu uvarte vo vode so škoricou a zázvorom, až sa voda vstrebe, vmiešajte do ryže med, vanilku, nechajte odstáť päť minút, potom pridajte obľúbené ovocie a orechy a zalejte kokosovým mliekom.
Môže obsahovať stopy lepku. U ryže s názvom natural je potrebné počítať s trochu dlhšou dobou prípravy.
Ryžu prepláchnite a varte v dvojnásobnom množstve vody 35 minút.
Balenie obsahuje 500 g.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.