Datle sú chutné samotné, využitie ale majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Jedná sa o druh ovocia s výrazne sladkou chuťou.
Na sklade viac ako 5 kusov Pozajtra odosielame, u vás v utorok 23. 4.
Datľovník pravý plodí tmavo hnedé oválne plody, ktorým hovoríme datle. K domestikácii tejto rastliny došlo už v období medzi 3. a 4. tisícročím pr. n. l. Pochádza z oblasti Mezopotámie a vďaka človeku sa dnes pestuje od severnej Afriky cez Blízky východ až po pravý breh rieky Indu. V týchto oblastiach sú datle významnou súčasťou kuchyne. Často sa pečú na masle alebo sa lisujú do bochníka s názvom "adšu".
Datle sušené*. *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota 1 467 kJ / 349 kcal | |
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 83,0 g |
z toho cukry: | 79,0 g |
Bielkoviny: | 3,4 g |
Soľ: | 0,3 g |
Čajové pečivo - rozmixované datle do pasty zmiešajte s drvenými orechmi, strúhaným kokosom a napríklad troškou kakaa, vzniknutú zmes uváľajte do guľôčok. Sladké pečivo - nahrubo nasekané datle môžete dať pred pečením do cesta a ozvláštniť tak napríklad klasický recept na banánový chlieb alebo akékoľvek iné sladké pečivo. Raw torty - rozmixované datle sú vďaka svojej lepkavej a tuhej konzistencii často využívané ako základy pre nepečené torty. Sladké knedlíky - skúste tentoraz naplniť knedle sušenými datľami, výsledok bude výborný. Domáce müsli, šaláty - nielen v ovocných šalátoch, ale aj jemne nasekané a v malom množstve urobia datle v zeleninovom šaláte zaujímavú exotickú chuť. Smoothie - namáčané datle je aj ľahké rozmixovať s ďalšími ingredienciami do hladkého kokteilu.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Balenie obsahuje 250 gramov.
Skladujte v suchu a chlade.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.