MojaLekáreň.sk

Spoznajte slovenský príbeh prírodnej kozmetiky DULCIA

Príbeh prírodnej kozmetiky Dulcia začal v r. 2014, kedy sa Lucka Klebercová a Róbert Kleberc rozhodli založiť firmu produkujúcu výrobky na čisto prírodnej báze a na základe originálnych receptúr čerpajúcich aj z pôvodných zachovaných spisov o liečiteľstve. Značka na slovenskom a českom trhu pôsobí od roku 2014 a za tú dobu si získala veľa spokojných zákazníkov. Nás v MojaLekáreň.sk zaujímal príbeh, ktorý sa za touto krásnou kozmetikou ukrýva. A preto sme si na Lucku Klebercovú pripravili niekoľko otázok, ktoré vám túto značku priblížia.

Spoznajte slovenský príbeh prírodnej kozmetiky DULCIA
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Ako ste sa vlastne dostali k prírodnej kozmetike a podnikaniu v tejto oblasti? Aká je filozofia vašej značky?

Doma sme si odjakživa vyrábali z nazbieraných byliniek krémy a masti i rôzne tinktúry, ktoré nám pomáhali  ku zdraviu. Kozmetika Dulcia natural bolo prirodzené pokračovanie rodinnej tradície. Naša kozmetika je čistá a jemná. Obrovský dôraz kladieme na vysokú kvalitu vstupných surovín a rovnako aj veľmi opatrné a šetrné spracovanie. Naše krémiky sú naše poslanie, robíme ich skutočne s láskou a snažíme sa našej ručnej výrobe odovzdávať dobrú energiu. Naše krémy obsahujú 100% účinných látok, žiadne plniče, žiadna čistá voda. Používame ružovú vodu, čisté rastlinné a esenciálne oleje a ďalšie aktívne látky, ktorých účinky sú podložené relevantnými výsledkami z výskumov a testovaní. Naše krémy pleti rozumejú - to je naša filozofia.

Keď sa povie prírodná či bio kozmetika, každá žena si predstaví nejakú značku alebo produkt, ktoré má s týmto termínom spojené. Existuje však norma či pravidlo, ktoré výrobky môžu byť takto označované? A ako sú na tom, v tomto zmysle, vaše produkty?

My zodpovedáme len za naše výrobky. A je úžasný pocit, že môžeme s úctou povedať, že naše produkty sú čisté a skutočne prírodné. Naše krémy obsahujú 100% prírodných zložiek a veľké percento je v bio kvalite aj naše vysoko účinné aktívne látky sú vždy prírodné bez syntetických prímesí.

Žiaľ, je potrebné konštatovať, že legislatíva neupravuje výrobcom nijaké limity od kedy sa môže výrobok označiť, že je prírodný. Stačí ak je v obsahu produktu minimálne percento akejkoľvek prírodnej látky a už to môže byť označené prírodná kozmetika.Okrem toho sú používané aj iné syntetiká a žiaľ aj škodlivé. A nemusia to byť len konzervanty, na ktoré sa v tejto oblasti poukazuje najviac. Mnohokrát sú veľmi škodlivé emulgácie, alebo zložky, ktoré pôsobia na textúru a pocit z krému. To sú práve rôzne silikóny a polyméry, ktoré naša pokožka vôbec nepotrebuje, práve naopak. Pre zákazníka sú to veci, ktoré nevie prečítať, zloženie je napísané v špeciálnom jazyku, ktorý dokáže rozpoznať v podstate len odborník na danú oblasť.

Aké ingrediencie používate, kde ich miešate a ako ich testujete?

Hlavnou zložkou v našej výrobe je ružová voda v bio kvalite priamo od zodpovedného farmára z Bulharska, potom sú to vzácne rastlinné oleje a aj esenciálne oleje, vitamíny a v neposlednom rade výnimočné prírodné účinné látky, ktoré dodávajú našim produktom rozmer skutočne účinnej a profesionálnej kozmetiky. Emulgačné látky sú veľmi jemné a sú odvodené z olivového a kokosového oleja. Určite vás bude zaujímať aj náš konzervačný systém.

Používame len veľmi jemnú prírodnú konzervačnú zmes, ktorá je doplnená o prírodné antioxidanty (vitamín E, extrakt z grepových jadierok, rozmarínový extrakt, oregano...) a esenciálne oleje. Takto sme vytvorili účinný konzervačný systém, ktorý ochráni naše výrobky (a teda aj vašu pleť) od baktérií, plesní, kvasiniek. Tomuto systému výrazne napomáhajú aj naše obaly, ktoré zabraňujú priamemu kontaktu krému so vzduchom alebo prstami. Esenciálne oleje sú látky prchavé a takto zabránime ich úniku, kdeže sa krémik neotvára. To zabezpečí jeho vysokú účinnosť počas celej doby používania ako aj jeho ochranu.

Máme profesionálnu kozmetickú výrobňu s vyškoleným personálom, výrobky testujeme v štátnych laboratóriách na Slovensku a niektoré testy vykonávajú laboratóriá v Čechách. Na vývoji a testovaní účinnosti už viac ako rok spolupracujeme s nemeckým vývojovým laboratóriom. Skúšame a testujeme, ktoré účinné látky budú najlepšie a v akých koncentráciách pre konkrétne výrobky a ich účinky.

Vaše výrobky je možné ľahko rozpoznať medzi inými - a to aj vďaka ich zapamätateľným obalom v ihlanovom tvare. Kto prišiel s týmto nápadom a prečo?

Ďakujeme veľmi pekne. Ten tvar vznikol tak trošku spontánne. Chceli sme aby bolo na prvý pohľad zrejmé, že je za nami tradícia a osobitý prístup a naozaj aj naše srdcia.  Milujeme folklór a nádherné výšivky, ktoré sú našim kultúrnym bohatstvom. Náš šikovný grafik hneď na prvom stretnutí priniesol náčrt ktorý nás úplne dostal a už sme sa len pohrali s originálnym tvarom krabičiek. Máme radi dizajn a okrem poctivého obsahu sme našu originalitu chceli preniesť aj do obalu a tak potešiť vaše srdiečko na prvý pohľad

Pri vývoji produktov sa nesústreďujete iba na starostlivosť o pleť či telo, ponúkate aj výrobky napr. v oblasti zubnej hygieny. Aké plány máte do budúcnosti s rozširovaním portfólia? Na čo sa vaši zákazníci môžu v budúcnosti tešiť?

Nové produkty vznikajú väčšinou na základe dopytu od našich zákazníkov. Ak niečo v našej ponuke chýba, chceme to doplniť. Je za tým mnoho hodín štúdia. Základom sú vždy suroviny mimoriadnej kvality a účinnosť každej jednej látky. Práve vzniká výnimočný projekt a aj na tomto spolupracujeme s nemeckými odborníkmi. Pripravujeme exkluzívnu radu pre zrelú pleť - je to obrovská výzva a vedecká práca. Je to mnoho dlhých mesiacov príprav a testovaní. Veľmi sa na to tešíme!

Máte aj vy sama nejaký obľúbený produkt, ktorý je vám bližší než ostatné a je to vaša srdcovka? Ak áno, ktorý a prečo?

Mám k prírode obrovskú úctu, vážim si ju a všetko, čo nám dáva, prijímam s obrovskou pokorou a s vďakou. Ľúbim všetky naše výrobky, ale najväčšiu službu nám doma robí zinková mastička a ja milujem a nedám dopustiť na pleťový krém s ovocím a čistiacim  komplexom. Skutočne mi veľmi pomáha na moju problematickú pleť. Teraz sa najnovšie teším z vianočnej limitovanej edície, ktorá už čochvíľa pribudne do našej ponuky. Je to výnimočný produkt – skutočne účinné sérum proti vráskam s komplexom peptidov. Isto bude skvelým darčekom pod stromček pre všetky ženy!

 

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Bio potraviny Dermokozmetika Kozmetika a hygiena

Prečítajte si tiež

Lymská borelióza je infekčné ochorenie, ktoré do nášho organizmu doručí nakazený kliešť, vo chvíli, keď začne sať krv. Lymskou boreliózou sa na Slovensku ročne nakazí zhruba tri a pol tisíc ľudí. Ide…

viac

Tiež ste sa stretli s názvami prvá, druhá, tretia, štvrtá, piata, šiesta a siedma detská choroba? Číslovanie chorôb pochádza z čias, keď sa ešte veľa nevedelo o tom, čo choroby spôsobuje. Tieto…

viac

Bielkoviny sú základnými stavebnými prvkami nášho tela a telo sa bez nich nezaobíde. Získava ich prostredníctvom stravy a neukladá ich. Proteíny sú veľmi obľúbené u športovcov, pretože pomáhajú…

viac

Všetky granule pre psov nie sú rovnaké. Rovnako ako pri ľudskej strave by sme mali dbať na to, aby váš domáci miláčik dostával všetky zložky, ktoré potrebuje. Ak vám to finančná situácia dovoľuje,…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.