MojaLekáreň.sk

Hliva ako kráľovná medzi hubami. S čím všetkým vám pomôže?

Huby pomáhajú ľuďom už takmer po 30 tisíc rokov. Ich blahodárne účinky poznali už starí Rimania, ktorí ich zaraďovali do svojho jedálnička a vyrábali z nich liečivá. Povieme vám o jednej z najznámejších z nich − hlive ustricovej.

Hliva ako kráľovná medzi hubami. S čím všetkým vám pomôže?
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Hliva ustricová − kráľovná húb

Hliva ustricová je priamo kráľovnou húb. Jej účinky aj lekári a farmaceuti označujú za jedny z najprospešnejších. Preukázateľne totiž prospieva ľudskému organizmu. Má nielen výbornú chuť, obsahuje tiež veľa látok a vitamínov, ktoré prospievajú nášmu zdraviu.

Čo na tej hlive všetci vidia...?

Hlivu ustricovú je možné dostať takmer v každom zeleninárstve a supermarkete. A je určite len dobre, keď ju zaradíte do svojho jedálnička. Prezradíme vám ale, ako dostanete z hlivy tie najdôležitejšie látky, ktoré vášmu telu pomôžu.

Siahnite po výživových doplnkoch s hlivou ustricovou. Sú v nich perfektne koncentrované a v takom množstve, aby vám to bolo čo najprospešnejšie. Vďaka špeciálnemu extrahovaniu týchto látok majú v jednej dávke väčšie množstvo ako niekoľko kilogramov tepelne upravenej alebo sušenej hlivy..

Čo obsahuje hliva ustricová

Čo robí hlivu tak zdraviu prospešnú, sú látky s názvom beta-glutány. Hliva má v sebe ale oveľa väčší koktail blahodarných látok. Nájdeme v nej rad vitamínov, proteíny, stopové prvky, steroly, vlákninu, alebo napríklad chitosan, ktorý prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu.

Skvelý spoločník hlivy? Rakytník!

O tom, že je hliva ustricová priamo nabitá látkami, vieme už dávno. Čo ešte ale ďalšie pridať k jej pozitívnym účinkom? Na scénu prichádza rakytník!

Olej z rakytníka rešetliakového, získaný z tmavo oranžových plodov rastliny, obsahuje celý arzenál vitamínov a biologicky aktívnych látok. Je výnimočne bohatý na účinné látky, má v sebe veľké množstvo vitamínu A, a to až niekoľkonásobne viac ako mrkva. Nájdeme v ňom aj vysoký obsah vitamínu E, vitamíny B a K, nenasýtené mastné kyseliny, kyselinu listovú i ďalšie. 

Podporte účinky hlivy ustricovej

Rakytníkový olej preto dokáže v správnom množstve ešte zvýšiť účinky hlivy. Preto výživové doplnky stravy s hlivou ustricovou a rakytníkovým olejom sú silnými spolubojovníkmi s našimi neduhmi.

Všetky zdravotné, nutričné či liečebné tvrdenia sú v rámci legislatívy EÚ výrazne obmedzené. Pri tvorbe článkov smieme vychádzať iba zo schválených tvrdení, ktoré uvádza platná legislatíva.  

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Bio potraviny Chudnutie, diéta

Prečítajte si tiež

Lymská borelióza je infekčné ochorenie, ktoré do nášho organizmu doručí nakazený kliešť, vo chvíli, keď začne sať krv. Lymskou boreliózou sa na Slovensku ročne nakazí zhruba tri a pol tisíc ľudí. Ide…

viac

Tiež ste sa stretli s názvami prvá, druhá, tretia, štvrtá, piata, šiesta a siedma detská choroba? Číslovanie chorôb pochádza z čias, keď sa ešte veľa nevedelo o tom, čo choroby spôsobuje. Tieto…

viac

Bielkoviny sú základnými stavebnými prvkami nášho tela a telo sa bez nich nezaobíde. Získava ich prostredníctvom stravy a neukladá ich. Proteíny sú veľmi obľúbené u športovcov, pretože pomáhajú…

viac

Všetky granule pre psov nie sú rovnaké. Rovnako ako pri ľudskej strave by sme mali dbať na to, aby váš domáci miláčik dostával všetky zložky, ktoré potrebuje. Ak vám to finančná situácia dovoľuje,…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.