MojaLekáreň.sk

Depilácia pre začiatočníkov

Leto je už na Slovensku v plnom prúde a málokto dokáže preskákať štyridsaťstupňové horúčavy v nohaviciach alebo v dlhom rukáve. Ak sa pravidelne holíte a už vás nebaví žiletka, máme pre vás niekoľko alternatív, ktoré vám ušetria čas a v dlhodobom horizonte aj peniaze.

Depilácia pre začiatočníkov
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Počas leta siahajú ženy po žiletke pokojne aj niekoľkokrát týždenne, pravidelné holenie ale dráždi a vysušuje pokožku a navyše zaberá dosť času. Existujú ale aj iné metódy, ktoré síce môžu vzbudzovať strach a obavy, zamedzia ale rastu chĺpkov na oveľa dlhšiu dobu.

  • Depilácia voskom
  • Depilácia cukrovou pastou
  • Depilačný krém

Depilácia voskom

Depilácia voskom sa hodí na depiláciu väčších telesných partií ako sú ruky, nohy, alebo chrbát. Nebudeme klamať, depilácia voskom bolí asi zo všetkých metód najviac. Je to preto, že sa vosk strháva proti rastu chĺpkov a vosk sa navyše prilepí priamo na kožné bunky, a tak je jeho strhávanie viac bolestivé. Vosk potom ale nemusíte vidieť zhruba 4-6 týždňov. Pri voskovej depilácii odporúčame nováčikom zájsť na prvý raz do salónu, pretože sa pri príprave môžete spáliť alebo si podráždiť pokožku.

Depilácia cukrovou pastou

Depilácia cukrovou pastou je ideálny pre depiláciu citlivých častí tela, ako je podpazušie, tvár alebo rozkrok. Táto metóda sa navyše hodí aj na domáce použitie. Narozdiel od voskové depilácia, sa cukrová pasta trhá po smere rastu chĺpkov a preto je menej bolestivá. Pasta sa na telo nanáša v telovej teplote a teda nepáli. Chĺpky by sa potom nemali objaviť rovnako dlhú dobu ako u voskového odstránenie teda 4-5 týždňov. Je to ale všeobecný odhad, každému rastú chĺpky inak a je preto len na vás, ako často budete na depilácia dochádzať.

Depilácia depilačným krémom

Depilačný krém je najjednoduchšie a najmenej časovo náročné riešenie. Navyše ho zoženiete takmer všade a určite nemusíte chodiť do salónu. Musí sa ale opakovať častejšie ako voskové alebo cukrové depilácie. Problém s depilačným krémom je ten, že ide o dosť individuálnu metódu a nie každý krém bude fungovať na vaše chĺpky. Depilácia krémom pôsobí priamo na korienok chĺpku a tak budete mať hladké nohy dlhšie ako s pomocou žiletky, zhruba týždeň.

Depilačný krém pre mužov

Depilovanie nie je metóda len pre ženy, hodí sa aj pre mužské fúzy. Depilačný krém pre mužov funguje na úplne rovnakom princípe ako ten ženský. Po aplikácii nezostane na tvári nič, zatočí aj so strniskom, a to na tri až sedem dní.

Či už sa rozhodnete zatočiť s chĺpkami pomocou vosku, cukru alebo krému, nezabudnite produkt vždy otestovať na predlaktí a presvedčte sa, že na neho nemáte alergiu a že funguje. Po každej depilácii rozmaznajte podráždenú pokožku olejčekom alebo krémom po holení.

Témy článku
Kozmetika Koža
Navštívte súvisiace produktové kategórie
Kozmetika a hygiena Dermokozmetika

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.