Jadrá vlašských orechov sú dobrým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, bielkovín, vitamínov a minerálov.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Plody orecha kráľovského, ktoré poznáme ako vlašské orechy, patria medzi najstaršie konzumované potraviny. Pochádza pravdepodobne zo Strednej Ázie, skvele sa však prispôsobili aj nášej klíme. Vďaka svojim výživným vlastnostiam a výbornej chuti sa stali neoddeliteľnou súčasťou našej kuchyne.
Asi 50 % plodu tvoria veľmi kvalitné, nutrične cenné a zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny. Ďalej obsahujú okolo 15 % bielkovín a 11 % sacharidov, z čoho tvoria len 1 % cukry. Okrem toho sú vlašské orechy aj výborným zdrojom napríklad horčíka, fosforu, draslíka alebo zinku.
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín potvrdil, že:
Vlašské orechy sa dajú konzumovať buď priamo, alebo sa môžu upražiť. Hodia sa výborne do sladkého pečiva, sladkých zákuskových krémov, tortových korpusov, domáceho müsli, na dochutenie cereálnych kaší, ale perfektne za ich pomoci ozvláštnite aj exotické pokrmy.
Vápnik: 61 mg; Železo: 3.12 mg; Horčík: 201 mg; Fosfor: 513 mg; Draslík: 523 mg; Sodík: 2.0 mg; Zinok: 3.37 mg; Vitamín C: 1.7 mg; Tiamín: 0.057 mg; Riboflavín: 0.130 mg; Niacín: 0.470 mg; Vitamín B6: 0.583 mg, Kyselina listová: 31 mikrogramov; Vitamín A: 2 mikrogramov; Vitamín E (alfa-tokoferol): 2.08 mg; Vitamín K (fylochinón): 2.7 mikrogramov.
Orechy a výrobky z nich.
Slovensko
1 kg
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.