Kypriaci prášok do pečiva je bezlepková a bezfosfátová prímes, používaná úplne rovnako ako bežný kypriaci prášok k zväčšeniu objemu pečiva.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Kypriaci prášok je suchý chemický prášok do pečiva používaný k zväčšeniu objemu a odľahčeniu textúry pečiva. Funguje na princípe uvoľňovania oxidu uhličitého do cesta acidobázickou reakciou. Tým vznikajú bublinky, ktoré cesto nakyprujú. BIO kypriaci prášok je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorom kyslosti je vínny kameň čiže vínan draselný, kypriacou látkou jedlá sóda čiže hydrogénuhličitan sodný. Po kypriacom prášku siahneme v prípadoch, keď nechceme v pečive nežiaducu príchuť fermentačných produktov kvasiniek z droždia.
Použijeme ho rovnakým spôsobom ako bežný kypriaci prášok. Na 500 g sypkých surovín pridáme 3 lyžičky (17 g) prášku. Ak nahrádzame týmto práškom bežný kypriaci prášok v sáčku, potom tri lyžičky tohto prášku zodpovedajú 1 sáčku bežného prášku do pečiva. Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má sklon začať kypriť už pri izbovej teplote. Preto odporúčame vkladať cesto do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní kypriaceho prášku. To sa týka najmä redších trených ciest.
Energia: 1004 kJ/253 kcal; Tuky: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 44 g - z toho cukry 0 g; Bielkoviny: 0 g; Soľ: 17,5 g.
BIO kukuričný škrob, regulátor kyslosti - prášok z vínneho kameňa (tartrát draselný) 27,4%, jedlá sóda (Hydrogénuhličitan sodný - E500).
Nemecko.
Skladujte vždy dobre uzatvorené na suchom mieste.
Balenie obsahuje 150 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.