Maselný tuk vyrobený prepustením 100% masla, je ideálny pre všetky spôsoby prípravy pokrmov.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Ghí je čistý tuk, ktorý sa pripravuje veľmi pomalým prepúšťaním masla. Pri tejto procedúre sa z masla odparuje voda, ale aj vznikajúca pena, v ktorej sú mliečne bielkoviny, cukry a ďalšie látky, ktoré obsahuje bežné maslo. Výsledným produktom je naozaj čistý tuk, ktorý má žltú farbu a lahodnú maslovú vôňu aj chuť s mierne sladkastým, orechovým podtónom. Ďalšia z jeho neoceniteľných vlastností je veľmi vysoký bod zápalnosti, ktorý sa pohybuje okolo 240 °C. Táto schopnosť je dosiahnutá práve vďaka tomu, že pri prepúšťaní masla sú odstránené všetky jeho prímesi. Pri pečení alebo vyprážaní tak nedochádza k prepaľovaniu látok obsiahnutých v tukoch s nižším bodom dymivosti ak ich škodlivému uvoľňovaniu do potravín.
Nutričné hodnoty v 100 g: Energia 3693 kJ / 882 kcal, Tuky 99 g z toho nasýtené mastné kyseliny 65 g; Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g, Vláknina 0 g, Bielkoviny 0 g, Soľ 0 g.
Skladujte v uzavretej nádobe na chladnom a temnom mieste minimálne 12 mesiacov. Pri teplote do 20 ° C môžete ghí skladovať aj mimo chladničku. Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. Skladujte v suchu a tme pri teplote do 25 ° C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 400 ml.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.