Melasový cukor má jemné vlhké kryštáliky, typickú chuť a vôňu trstinovej melasy.
Produkt je dočasne nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Vyrába sa zahusťovaním trstinovej šťavy, z ktorej už bola odstránená časť cukru. Tmavohnedá farba je dôsledkom ponechania melasy v kryštálikoch cukru. Ak nám cukor stvrdne, stačí ho nechať cez noc v mise prikrytý mokrou utierkou.
| Energetická hodnota | 1615 kJ/380 kcal |
| Tuky | < 0,1 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny | < 0,1 g |
| Sacharidy | 94 g |
| z toho cukry | 94 g |
| Bielkoviny | 0,9 g |
| Soľ | 0,55 g |
| Vápnik | 352 mg (44 % DDD) |
| Horčík | 117 mg (39 % DDD) |
| Draslík | 2275 mg (65 % DDD) |
| Železo | 12,6 mg (90 % DDD) |
Mauritius
Melasový cukor je vynikajúci do marinád, omáčok a korenených ciest. Pridávať po lyžičkách na zvýraznenie chuti jablkových štrúdlí a koláčov, čokoládových ciest a medovníkov. Je skvelý do pikantných sladkokyslých marinád aj marinád zo sójovej omáčky napr. so zázvorom a cesnakom. Lyžička melasového cukru zvýrazní chuť paradajkových omáčok na cestoviny a pálivých zmesí.
Ukladať mimo dosahu detí! Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale.
Balenie obsahuje 300 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.