Badián je plodom vždyzeleného stromu badiánika pravého a jeho pôvod je v južnej Číne a Vietname.
Na sklade viac ako 5 kusov V utorok 16. 12. odosielame, u vás v stredu 17. 12.
Badián je spolu s klinčekmi, feniklom, bielym korením a škoricou súčasťou korenia piatich vôní, ktoré sa používa na pečené mäso, ryby, zeleninu alebo len tak na ryžu. Samotný badián sa pridáva do hruškových a jablčných kompótov, slivkových lekvárov, ale aj do perníku, sladkého pečiva či sušienok.
Svoje využitie nájde aj v rôznych marinádach či v omáčkach. Badián môžete tiež využiť na aromatizáciu čaju či zvárača. Vo vietnamskej kuchyni sa používa do známej polievky pho. Badián si veľmi dobre rozumie s chilli. V indickej kuchyni sa badián často používa do aromatických pokrmov z ryže s mäsom, zemiakmi alebo len korenenou masalou. Často sa kombinuje s klinčekmi, škoricou a kardamómom, s ktorými vytvára veľmi intenzívnu unikátnu vôňu a chuť.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 50 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.