Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Na klíčenie i varenie. Lahodná príloha k obilninovým pokrmom. Skvelé tiež do polievok, kaší, nákypov a šalátov. Fazuľky adzuki majú ľahko orieškovú chuť a patria k najlepšie stráviteľným strukovinám. Nenafukujú toľko ako iné fazule. V ázijskej kuchyni sa používajú tiež do múky, koláčov a pokrmov z ryže. Sú rovnako vhodné ku klíčeniu a sú veľmi dobre stráviteľné.
Môže obsahovať stopy lepku a zeléru.
Fazule namočíme cez noc na 10 - 12 hodín do vody. Potom vodu vylejeme, fazule prepláchneme a varíme v novej vode cca 30 - 60 minút. Pri varení zbierame z povrchu penu, zbavíme sa tak drobných nečistôt. Osolíme až po uvarení. Po uvarení sa môžu fazule zdať trochu rozvarené, táto ľahko kašovitá konzistencia je však správna.
Energetická hodnota 1378 kJ/329 kcal. Tuky 1 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 63 g - z toho cukry 0 g, Vláknina 13 g, Bielkoviny 20 g, Sodík 0,005 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.