Čokoládová pena z avokáda
Tento recept je naozaj rýchlovka, preto sa rovno pustíme do prípravy. Na čokoládovú penu pre dvoch budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 banán
- 1 zrelé avokádo
- 55 g čokolády
- datľový sirup
... a na ozdobu:
- kokosové chipsy
- mrazom sušené jahody
Pustite sa do mixovania. Najprv rozmixujte banán s avokádom a potom k nim prilejte čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Zapojenie datľového sirupu a jeho množstvo je potom na vás. Čokoládovú penu dajte do chladničky a pred podávaním nazdobte na sucho opraženými kokosovými chipsami a plátkami jahôd. Mrazom sušené ovocie odporúčam mať doma presne pre tieto prípady, nemusíte tak rýchlo zháňať to čerstvé. Krásne sa rozplynie na jazyku (nevylámete si o neho zuby ako o klasicky sušené plátky ovocia), na ktorom zanechá intenzívnu chuť.
Makovo-slivková raw dobrota
Použité suroviny
- 100 g maku
- 10 g kokosu
- 50 g hrozienok
- 2 vrchovaté lyžice arašidovej pasty
- 2-3 lyžice javorového sirupu
Postup
Najprv si najemno pomeľte mak, potom rozmixujte aj hrozienka. Množstvo arašidového masla a sirupu ešte môžete prispôsobiť výslednej konzistencii (niektoré druhy arašidovej pasty sú redšie, iné nie) a svojej chuti na sladké. Z použitých a dobre premiešaných surovín utvorte pevnú hmotu, ktorú rozvaľkajte na placku s veľkosťou malého tanierika a dezertík už máte skoro hotový ... Potiaľto je raw.
Ďalšia vrstva je už na vašej fantázii. Môžete povariť asi 10 sliviek s trochou vody a škorice a na zahustenie pridať štipku agaru. Čím dlhšie však budete slivky variť, tým hustejšiu konzistenciu získate. Či osladiť, alebo neosladiť - to už je na vás (ideálne použite trstinový cukor alebo akýkoľvek sirup na báze fruktózy).