Skvele poslúžia ako základ pre karbonátky a zeleninové placky.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Vločky majú jemnú pohánkovou chuť a vôňu. Pohánkové vločky si dajte len tak v miske s ovocím a rastlinným mliekom.
V Európe poznáme pohánku od 12. storočia, kedy k nám prišla z Ruska, kam doputovala z juhovýchodnej Ázie. V priebehu storočí potom patrila k najčastejšie konzumovaným potravinám, než v 18. storočí ustúpila pšenici, žitu a ryži. Z botanického hľadiska nepatrí medzi trávy, ale je príbuzná takým plodinám, ako je rebarbora alebo šťaveľ. Pohánka je prirodzene bezlepková plodina.
Vločky pohánkové*. *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
| Výživové údaje na 100 g | |
| Energetická hodnota 1 530 kJ / 361 kcal | |
| Tuky: | 3,0 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,0 g |
| Sacharidy: | 71,0 g |
| z toho cukry: | 2,0 g |
| Bielkoviny: | 12,0 g |
| Soľ: | 0,0 g |
Kaša, krémové polievky, pečivo, muffiny, plnka, smoothie, placky, burgery, sekaná, lievance, nátierky, sušienky, odrobinky, nepečené cukrovinky a iné.
Môže obsahovať stopy lepku.
Varte 2 minúty v mlieku alebo v rastlinnom nápoji alebo len prelejte vriacou vodou a nechajte 3 minúty postáť.
Cca 1 porcia: 50 g vločiek na 150 ml tekutiny.
Balenie obsahuje 250 gramov.
Pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.