Pšeno je dobre stráviteľné, výživné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie. .
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Pšeno vzniká z prosa odstránením semennej šupky z obilky. Tukov obsahuje viac než ostatné obilniny (s výnimkou ovsa). Veľký podiel z nich tvoria nenasýtené mastné kyseliny.
Pšeno - proso siate*. *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
| Výživové údaje na 100 g | |
|
Energetická hodnota |
1 493 kJ / 357 kcal |
| Tuky: | 3,9 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,09 g |
| Sacharidy: | 69,0 g |
| z toho cukry: | 1,6 g |
| Vláknina: | 3,9 g |
| Bielkoviny: | 11,0 g |
| Soľ: | 0,01 g |
Prepláchnuté pšeno varte v dvojnásobnom množstve vody cca 15 minút.
Môže obsahovať stopy lepku.
Balenie obsahuje 500 g.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.