Pohánka je prirodzene bezlepková a má nezameniteľnú, ľahko orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Pohánka sa k nám dostala v 12. storočí z južných svahov Himalájí. Svoj slovenský názov získala vďaka pohanským nájazdníkom, ktorý ju do Európy rozšírili. Pohánka sa spolu s quinoou a amarantom zaraďuje medzi pseudoobilniny – v ľudskej výžive majú rovnaké použitie ako obilniny, ale botanicky patria do iných skupín. Všetky pseudoobilniny sú prirodzene bezlepkové.
Pohánka v podobe lúpaných krúp je východisková surovina pre výrobu všetkých ďalších produktov vyrábaných z pohánky.
Prepláchnutú pohánku varte v pomere jeden 1 diel pohánky na 1,5 dielu vody. Varte 10 - 15 minút a nechajte pod pokrievkou dôjsť.
Výživové údaje na 100 g výrobku: 1435 kJ/343 kcal; tuky: 3,4 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,74 g; sacharidy: 71,5 g; z toho cukry: 1,8 g; bielkoviny: 13,3 g; soľ: 0,003 g.
Môže obsahovať stopy lepku.
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
super
Aby sme vám uľahčili rozhodovanie, zobrazujeme tiež recenzie tohto produktu z e-shopu Lékárna.cz, ktorý je českou "sestrou" e-shopu MojaLekáreň.sk. Veríme, že informačná hodnota recenzie preváži nad tým, že sa pri čítaní trochu potrápite s češtinou.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.