Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilovina, má ľahko orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa na sladko i na slano.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Pohánka sa k nám dostala v 12. storočí z južných svahov Himalájí. Svoj slovenský názov získala vďaka pohanským nájazdníkom, ktorí ju do Európy rozšírili. Pohánka sa spolu s quinoa a amarantom zaraďuje medzi pseudoobilniny - v ľudskej výžive majú rovnaké použitie ako obilniny, ale botanicky patrí do iných skupín. Všetky pseudoobiloviny sú prirodzene bezlepkové.
Pohánka v podobe lúpaných krúp je východzia surovina pre výrobu všetkých ďalších produktov vyrábaných z pohánky.
Prepláchnutú pohánku varte v pomere 1 diel pohánky na 1,5 dielu vody. Varte 10-15 minút a nechajte pod pokrievkou dôjsť.
Kalorická hodnota / energie (na 100 g): 1435 kJ / 343 kcal. Bielkoviny: 13,3 .Sacharidy: 71,5 g.Tuky: 3,4 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,74 g) .Vláknina: 10,0 g.Popř. iné (cholesterol, vitamíny a pod.): Sodík 0,001 g, horčík 231 mg (77% DDD), fosfor 347 mg (43,4% DDD), draslík 460 mg, niacín 7,02 mg (39% DDD), riboflavín 0 , 43 mg (26,6% DDD).
Môže obsahovať stopy lepku.
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Preložené pomocou Google Translatore
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.