V kuchyni sa dajú skvele v malých dávkach využiť ako doplnok varenia. Výborne chutia v suchom stave aj zapracované do pečiva.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Ovsené otruby sú produktom vznikajúcim pri spracovaní ovsa. Ako vedľajší produkt bývajú preto často ľuďmi podceňované. Navodzujú ale pocit rýchleho zasýtenia. Obsahujú predovšetkým časti šupiek, môžu v nich však byť aj klíčky alebo vnútorné pletivo. Ovos je často obľúbený u celiatikov, pretože im jeho konzumácia väčšinou nerobí problémy ako iné obilniny.
Ovsené otruby. Môže obsahovať stopy sóje.
| Výživové údaje na 100 g | |
| Energetická hodnota 1 518 kJ / 361 kcal | |
| Tuky: | 8,3 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,4 g |
| Sacharidy: | 45,0 g |
| z toho cukry: | 2,0 g |
| Vláknina: | 12,0 g |
| Bielkoviny: | 21,0 g |
| Soľ: | 0,01 g |
Pečivo - otruby môžete pridať do domáceho chleba alebo napríklad žemlí a obohatiť ich tak o vlákninu. Zahusťovanie - husté polievky ako kapustnica možno ku koncu zahustiť aj ovsenými otrubami, stačí po pridaní už len 5 minút povariť. Müsli - otruby môžete vsypať do vášho obľúbeného müsli, výborné sú napríklad s jogurtom, chutiť vám budú aj v domácich müsli tyčinkách. Placky - ovsené otruby sú aj chutnou súčasťou sladkých i slaných pečených placiek. Sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinov alebo sušienok a pridajte im tak nový rozmer.
Konzumujte s jogurtom alebo džúsom, môžete pridávať do pečiva, kaší alebo müsli.
Alergény: Lepok.
Balenie obsahuje 250 gramov.
Skladujte v suchu a chlade.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.