V kuchyni sa dajú skvele v malých dávkach využiť ako doplnok varenia. Výborne chutia v suchom stave aj zapracované do pečiva.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Ovsené otruby sú produktom vznikajúcim pri spracovaní ovsa. Ako vedľajší produkt bývajú preto často ľuďmi podceňované. Navodzujú ale pocit rýchleho zasýtenia. Obsahujú predovšetkým časti šupiek, môžu v nich však byť aj klíčky alebo vnútorné pletivo. Ovos je často obľúbený u celiatikov, pretože im jeho konzumácia väčšinou nerobí problémy ako iné obilniny.
Ovsené otruby. Môže obsahovať stopy sóje.
| Výživové údaje na 100 g | |
| Energetická hodnota 1 518 kJ / 361 kcal | |
| Tuky: | 8,3 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,4 g |
| Sacharidy: | 45,0 g |
| z toho cukry: | 2,0 g |
| Vláknina: | 12,0 g |
| Bielkoviny: | 21,0 g |
| Soľ: | 0,01 g |
Pečivo - otruby môžete pridať do domáceho chleba alebo napríklad žemlí a obohatiť ich tak o vlákninu. Zahusťovanie - husté polievky ako kapustnica možno ku koncu zahustiť aj ovsenými otrubami, stačí po pridaní už len 5 minút povariť. Müsli - otruby môžete vsypať do vášho obľúbeného müsli, výborné sú napríklad s jogurtom, chutiť vám budú aj v domácich müsli tyčinkách. Placky - ovsené otruby sú aj chutnou súčasťou sladkých i slaných pečených placiek. Sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinov alebo sušienok a pridajte im tak nový rozmer.
Konzumujte s jogurtom alebo džúsom, môžete pridávať do pečiva, kaší alebo müsli.
Alergény: Lepok.
Balenie obsahuje 250 gramov.
Skladujte v suchu a chlade.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Každý pracovný deň o
7:00
-
17:00
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.